Paketresor

Få allt-i-ett med mitt paket Glaskonst i Glasriket 18-21 juni 2021

Det blir en helg att minnas med mitt paket “Glaskonst i Glasriket” med boende på nyrenoverade Nybro Stora Hotellet och med guidade aktiviteter varje dag. Jag, Annika Gans möter upp på hotellet kl 17.00 på fredagskvällen där vi börjar med en introduktion av helgen och berättelser om bland annat varför Glasriket ligger just här. Jag förklarar sambanden mellan landskapets förutsättningar och industrin eftersom det är nyckeln till framgångssagan. Vi äter en tvårätters middag i hotellets restaurang tillsammans.

Jag möter upp i hotellobbyn kl 9.30 både lördagen och söndagen. Då har frukost inmundigats och det är klart för avfärd i minibuss mot glasbruk och hyttor. I Glasriket är det den stora vernissagehelgen och buffén är stor av aktiviteter att välja. Du hittar programmet på glasriket.se. Det vi inte hinner med på lördagen tar vi på söndagen i kombination med besök i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd och mina favoriter bland kulturhistoriska guldkorn i naturen.

Vi möts kl 9.30 även på måndagen. Då har ni checkat ut och vi beger oss till Orrefors och ett besök vid Orranäs Glasbruk. På denna historiska mark har mycket av det världsberömda glaset skapats. Vi backar tillbaka till Orrefors första industri, nämligen järnframställningen, och upplever “Historisk mat i smedjan”. I denna levande guidning får vi följa järnets väg från malm till stångjärn med hjälp av de unika restaurerade maskinerna. Berättelser varvas med smakprover av maten som kolpojken, smeden och brukspatronen åt, på 1700-, 1800-, och 1900-talet.

I priset ingår boende (del i dubbelrum), 3 luncher, 3 middagar, medföljande guide i minibuss och eventet “Historisk mat i smedjan”.

Däremot ingår inte dryck till maten, eventuell extra fika och mellanmål.

Pris per person: 8995 kr

Anmälningsavgiften på 1000 kr bokas och betalas här. Resterande belopp faktureras och betalas senast den 14 juni. I övrigt gäller mina bokningsvillkor som du hittar här.