OM MIG

Upplevelseguide Gans

Jag, Annika Gans, flyttade 2013 till Glasriket och har fångats av dess fantastiska kulturhistoria. 

Det är främst odlingsrösena och stenmurarna som jag älskar, och att kunna förklara och förmedla de sambanden som landskapets förutsättningar har gett platsen – både historiskt och i ett nutida perspektiv. 

På ett lättsamt och pedagogiskt sätt berättar jag om vulkanutbrott, istid, järnhantering, utvandring och glaskonst på mina guidningar. Vi befinner oss i den vackra och hälsosamma småländska naturen och det finns alltid tid för fika och livsnjutning. 

När Corona-pandemin är över kommer ni kunna boka mina guidningar online. Nu når ni mig via info@upplevelseguidegans.se eller +46-(0)73-510 46 64

2014 gick jag en utbildning till Natur- & Kulturguide som AB Glasriket anordnade. Jag är diplomerad guide och medlem i föreningen Natur- & Kulturguider i Glasriket. Jag är fembarnsmor och dubbelmormor och jobbar halvtid som lönekonsult på en revisionsbyrå i Kalmar. Låt mig få förgylla din vistelse i Glasriket. 

Glasriket ligger i Småland och har fått sitt namn av de många glasbruk som finns i regionen. Storhetstiden är förbi men Glasriket glöder och glasbruken finns kvar. Nu lyfts hantverket och designen istället. Historien är storslagen och det är den jag vill förmedla! Välkommen hit!